پیامک سند مزاحمت است؟

گاهی فرد مزاحم این مساله یعنی مزاحمت  پیامکی را می‎پذیرد و در این حالت پرونده برای صدور رای به دادگاه فرستاده  می‌شود. البته گاهی ممکن است شخص در طی مراحل بازجویی عنوان کند که استعلام  را قبول ندارد، در چنین شرایطی مراحل بازجویی تا زمانی که وی اقرار کند  ادامه می‎یابد.

پیامک

  

فعالیت‎های غیرمجاز کاربران تلفن  همراه در قالب پیامک می‌تواند برای بسیاری مشکل‎ساز باشد و دردسر ایجاد  کند. ارگان‎هایی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات، پلیس فتا  و سایر ارگان‌های مسئول در حوزه فناوری اطلاعات، صلاحیت رسیدگی و پیگیری  موضوع را دارند. روشن و واضح است که متن پیامک‎ از طرف مخابرات و یا شرکت  های دیگر مخابراتی قابل استخراج است. در شرایط خاصی برخی از دادگاه‌ها، متن  پیامک‌ را به عنوان سند استفاده می‌کنند. در مجله دلتا این موضوع را که متن پیامک، سند محکمه پسندی است یا نه بررسی می‎کنیم.

پیامک

متن پیامک‌ها سند نیست

گاهی فرد مزاحم، پیامک غیرمجاز را  می‎پذیرد و در این حالت پرونده برای صدور رای به دادگاه فرستاده می‌شود.  البته گاهی ممکن است شخص در طی مراحل بازجویی عنوان کند که استعلام را قبول  ندارد، در چنین شرایطی مراحل بازجویی تا زمانی که وی اقرار کند ادامه  می‎یابد و در صورتی که دلایل کافی وجود داشته باشد، پرونده مزاحمت پیامک  مراحل بعدی خود را طی خواهد کرد.

البته این را باید به خاطر داشت که متن  پیامک به عنوان سند محکمه‎ پسند کافی نیست، اعتراف متهم برای رای صادره از  دادگاه حتما لازم است.
گاهی در برخی از موارد خاص، دادگاه ‎ها درخصوص کنترل پیامک‌ها و تلفن‌های  دو طرف دستور می‌دهند که کپی متن مکالمات و پیامک‌ها تهیه شود، که البته  این دستور همراه با کسب مجوز قانونی است.

شاید پرسیده شود که قضیه با منع تفتیش  عقاید در تضاد است و منافات دارد، در پاسخ باید اظهار داشت: کپی مکالمات و  پیامک‌ ها، اقدامی در جهت کشف جرم بعد از وقوع است. هر چند شنود تلفنی و یا  پیامک به عنوان تنها سند یک پرونده مورد استناد قرار نمی‌گیرد و دیوان  عالی کشور آنرا رد خواهد کرد اما مکالمات دلیل بسیار مهمی برای روشن شدن  حقیقت هستند.

مجازات مزاحمت ‎های پیامکی

 مجازات مزاحمت‌ های پیامکی ممکن است شامل  شلاق، جریمه مالی و حبس تعیین شود. مواردی نظیر شخصیت متهم، دفعات و نوع  مزاحمت در تعیین نوع مجازات تاثیر دارند. برای بررسی مزاحمت تلفنی علاوه بر  شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل پیگیری است.

در دادسرای محل سکونت یا کار شخص، جایی که  مزاحمت در آنجا رخ داده است می‎توان درخواست شکایت را مطرح کرد که برای  سرعت در کار داشتن نامه‌ای از مخابرات نیز می‌تواند موثر باشد. عنوان  مجرمانه این شکایت هم چنین است: «ایجاد مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک.»  در صورتی که اهانت شدیدی صورت گرفته باشد، شاکی می‌تواند تقاضای «اعاده  حیثیت» را هم مطرح کند. ممکن است طرف مقابل نامشخص باشد، که در این حالت در  بخش مربوط به متشاکی عنوان « نامشخص » نوشته می‌شود.

پیامک

استناد به اسکرین ‎شات

یک وکیل دادگستری در این خصوص با استناد  به قانون بیان می‎کند که برخلاف تصور عموم ، دادگاه متن پیامک، تلگرام،  اینستاگرام و … را به عنوان ادله الکترونیک به رسمیت شناخته است و در این  موارد معمولا دادگاه با ارجاع موضوع به کارشناس حوزه فناوری یا پلیس فتا  صحت وسقم مدارک را بررسی می‎کند و در صورتی که تایید شود ملاک صدور حکم  قرار خواهد گرفت.

البته نکته مهمی که در این خصوص باید به آن اشاره کرد این است که اطلاعات و مدارکی که از طریق هک کردن ایمیل یا اکانت طرف مقابل یا کار گذاشتن غیرقانونی دستگاه ضبط صدا یا تصویر در مکان‎هایی  که مورد تردد شخص است کشف می‎شود، مورد قبول دادگاه قرار نمی‎گیرد. و  درواقع چنین اعمالی جرم است و ممکن است باعث شود شاکی خود در مظان اتهام  قرار بگیرد و مجرم شناخته شود.


همچنین بخوانید:

شنود یا استراق سمع از نظر قانون چه مجازاتی دارد؟ 

مجازات افشای اطلاعات افراد در شبکه های مجازی 

سقط جنین چه زمانی قانونی است؟ 

پرسش های حقوقی با پاسخ های مختصر و مفید 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.