قندخون و علائم آن

بالا بودن میزان قندخون در درازمدت می‌تواند به عروق و اعصاب بدن آسیب وارد کند. این باعث می‌شود که جریان خون در اعضای بدن، به خصوص دست‌ها، پاها، بازوها و ران‌ها کم شود.
علائم قندخون

علائم قندخون بالا

بالا رفتن سطح گلوکز در خون شروع بیماری قند خون است که باید به موقع شناسایی و درمان شود. پیشرفت بیماری قند در بدن آسیب‌های جدی و خطرناکی به همراه دارد. اگر نمی‌دانید علائم قندخون چیست، در ادامه همراه مجله دلتا باشید.

علائم قندخون

علائم قند خون بالا از یک شخص به شخص دیگر و حتی از یک روز به روز دیگر متفاوت است. اما به طول کلی اگر یکی از حالت‌های زیر را داشته باشید، احتمالاً قندخون بالا دارید:

  • احساس گرسنگی یا تشنگی بیش از حد معمول می‌کنید
  • بیشتر از حد معمول ادرار می‌کنید
  • مجبورید چند بار در شب بیدار شوید و ادرار کنید
  • احساس خستگی، خواب آلودگی و کمبود انرژی می‌کنید
  • نمی توانید به وضوح چیزها را ببیند یا وقتی به منبع نور نگاه می‌کند هاله می‌بینید.

قندخون

اگر شما هر یک از این علائم را دارید، فوراً قندخون خود را اندازه‌گیری کنید. سعی نکنید این علائم را با انسولین اضافه یا داروی دیگر مداوا کنید، مگر این که مطمئن هستید که دلیل آن بالا بودن قند خون شما است. زیرا شرایط پزشکی دیگری وجود دارند که ممکن است همین علائم را داشته باشند.

چه عواملی قندخون را افزایش می دهند؟

زمانی که شما بیماری در بدن دارید یا اینکه به استرس مداوم دچار هستید بدن شما هورمون مبارزه با استرس تولید می‌کند. این هورمون سبب بالا رفتن قند در خون شما می‌شود. از دیگر عواملی که سبب بالا رفتن قند خون می‌شود عبارتند از:

  • مصرف داروهای بیماری دیابت
  • خوردن یا نوشیدن کربوهیدرات بیش از حد معمول
  • فعالیت کم یا ورزش نکردن
  • آسیب های ناشی از جراحی
  • بیماری های عفونی و مصرف برخی از داروها

دیابت

بیشتر مواقع کنترل سطوح قند خون به آنچه می‌خورید بستگی دارد. مصرف مواد غذایی پرکربوهیدارت و شیرین می‌تواند قند خون را بیش از اندازه افزایش دهد. خوشبختانه بدن برای تعدیل این شرایط انسولین تولید می‌کند که به کنترل قند خون کمک می‌کند.

اما گاهی اوقات بدن قادر به تولید انسولین کافی برای کاهش قند خون نیست. زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، سطوح قند خون همواره بالا باقی می‌ماند. این شرایط خطر ابتلا به بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، از دست دادن بینایی و مشکلات دیگر سلامتی را افزایش می‌دهد. افزایش قند خون با نشانه‌ها و علائمی همراه است که توجه به آن‌ها می‌تواند از جدی‌شدن شرایط پیشگیری کند.

از بین بردن جرم دندان

جرم به رنگ زرد یا قهوه‌ای مایل به زرد و به صورت سخت، متخلل و شکننده است. جرم می‌تواند ظاهر بسیار ناخوشایندی داشته باشد و در امتداد خط لثه شکل بگیرد. جرم از پلاک سخت شده‌ای تشکیل شده که از بین نرفته است. دلیل سختی آن این است که از رسوبات معدنی موجود در بذاق، حاصل شده است.
از بین بردن جرم دندان

روش‌های خانگی برای از بین بردن جرم دندان

رفع جرم و پلاک دندان در خانه با استفاده از مواد طبیعی، شما را از پرداخت هزینه‌های دندان‌‌پزشکی خلاص می‌کند. در ادامه این مطلب از مجله دلتا چند روش خانگی برای از بین بردن جرم دندان را بخوانید.

جوش شیرین و نمک

جوش شیرین یک ماده قدرتمند است که خاصیت ضد باکتریایی دارد و در سفید شدن دندان ها نقش موثری ایفا می‌کند.

۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک قاشق نمک مخلوط کنید و این مخلوط را روی مسواک خود بریزید. همچنین می‌توانید مخلوط نمک و جوش شیرین را روی خمیر دندان خود بریزید. توجه داشته باشید که بیش از یک بار در هفته از جوش شیرین برای دندان‌ها استفاده نکنید، چرا که این امر می‌تواند منجر به آسیب مینای دندان شود.

آب لیمو

 اسیدهای لیمو نه تنها پلاک را در خود حل می کنند، بلکه موجب سفید شدن دندان ها نیز می شوند. مسواک خود را در آب لیمو تازه فرو کنید و آن را به آرامی روی دندان هایتان بمالید. به مدت یک دقیقه صبر کنید. توجه داشته باشید که لیمو یک ماده ای بسیار قوی است و می تواند باعث فرسایش دندان ها شود، به همین دلیل با دقت از آن استفاده کنید.

دندان

دانه کنجد

دانه‌های کنجد از جهات مختلف بی نظیر هستند، از آن ها برای چاشنی سالاد یا حتی از بین بردن جرم دندان می توانید استفاده کنید. دانه های کنجد به عنوان یک اسکراب طبیعی عمل کرده و همزمان دندان ها را صاف و تمیز می کنند. یک قاشق غذاخوری کامل دانه های کنجد را داخل دهان ریخته و به خوبی آن را بجویید. باید بتوانید در دهان خود از دانه های کنجد یک خمیر درست کنید و توجه داشته باشید که در فرآیند جوییدن بلعیده نشود. حال دندان هایتان را با خمیر و یک مسواک خشک تمیز کنید. این عمل را دو بار در هفته انجام دهید.

پراکسید هیدروژن و دهانشویه

پراکسید هیدروژن و دهانشویه هر دو خواص ضد میکروبی دارند. ۱ قاشق غذاخوری دهانشویه را با ۳ قاشق محلول پراکسید هیدروژن ۳ درصد مخلوط کنید. چند دقیقه این ترکیب را در دهان خود غرغره نموده و سپس با آب دهان خود را تمیز کنید.

از بین بردن جرم دندان با روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی دیگر از موادی است که تقریبا در تمام خانه ها وجود دارد. روغن تراپی روشی است که امروزه افراد زیادی از آن استفاده می کنند.لازم  به ذکر است که روغن کثیفی دهان را جذب می کند و همچنین در برابر میکروارگانیسم های ساکن آن اثر ضد باکتریایی دارد. یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دهان خود بگردانید. سپس آن را بیرون بریزید و دهانتان را با آب گرم به خوبی بشویید.

جرم دندان

آلوئه ورا و گلیسیرین

به اندازه ۱ قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا، ۴ قاشق غذاخوری گلیسیرین گیاهی، ۱۰قطره روغن اسانس لیمو و ۴ قاشق غذاخوری جوش شیرین را در ۱ فنجان آب مخلوط کنید. به قدری این مخلوط را هم بزنید تا حالت خمیری به دست آید. روزانه یک بار دندان های خود را با این مخلوط مسواک بزنید تا جرم دندان هایتان کاهش یابد. پس از آن که جرم ها از بین رفتند، بهتر است هر ۳ تا ۴ روز یک بار این کار را تکرار کنید.

درمان خانگی

سایر روش‌های جرم گیری دندان

مطمئن‌ترین روش برای جلوگیری از تبدیل پلاک به جرم و دفع کردن اثرات بیماری لثه، رعایت بهداشت منظم و موثر دهان و دندان است.

  • دندان‌های خود را دو بار در روز مسواک بزنید، ترجیحاً پس از خوردن،- مسواک زدن دندان‌ها را به محض ظاهر شدن اولین دندان کودک شروع کنید. تا رسیدن کودک به سن شش سالگی بر مسواک زدن وی نظارت کنید.
  • هر روز از نخ دندان استفاده کنید.
  • مسواک خود را هر سه تا چهار ماه تعویض کنید.
  • دو بار در سال برای معاینه و تمیز کردن دندان‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید.

روغن آرگان و خواص بی‌شمار آن

روغن آرگان، به طور طبیعی از هسته میوه درخت آرگان استخراج می‌شود. این روغن، سرشار از انواع ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌­ها است و به همین دلیل نیز فواید زیادی در استفاده از آن برای پوست و مو ذکر شده است.
خواص روغن آرگان

خواص روغن آرگان برای پوست و مو

قرن­‌ها است که روغن آرگان (Argan oil) به عنوان یکی از روغن‌های اصلی در زندگی مردم مراکش استفاده می‌شود. جدا از خواص روغن آرگان که در این مطلب از مجله دلتا به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، این روغن طعم و بویی مطلوب به غذا می‌دهد و در آشپزی نیز قابل استفاده است. از خواص روغن آرگان برای ساخت محصولات آرایشی و دارویی نیز استفاده می‌شود.

فواید روغن آرگان

روغن آرگان اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد

دیگر خاصیت روغن آرگان، وجود ویتامین E در آن است که باعث می‌شود برای پوست و مو بسیار مناسب باشد. ویتامین E، ویتامینی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و باعث ارتقای سلامت می‌گردد.

تقویت سلامت قلب

همانطور که گفتیم، روغن آرگان منبع خوبی از اولئیک اسید، اسید چرب امگا ۹ است. اولئیک اسید که در آووکادو و روغن زیتون نیز وجود دارد، اثرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق می‌گذارد.

در بعضی مطالعات دیده شده است که مصرف روزانه ۱۵ گرم روغن آرگان، می‌تواند سطح کلسترول بد خون یا همان LDL را پایین بیاورد و همچنین با وجود داشتن آنتی اکسیدان‌ها، خطر بیماری‌های قلب و عروق را کاهش دهد.

کاهش علائم پیری پوست

روغن آرگان به دلیل خواص بی‌­شماری که دارد، به ترکیب محبوب بسیاری از شرکت‌های آرایشی و مراقبت پوستی تبدیل شده است.

تسریع بهبود زخم

بعضی مطالعات انسانی نشان می‌دهد روغن آرگان چه به صورت خوراکی مصرف یا اینکه مستقیماً روی پوست استفاده شود، در افزایش الاستیسیته و آب‌رسانی پوست خانم‌های یائسه موثر است.

روغن آرگان

پیشگیری و درمان ترک‌های پوستی

این روغن از قدیم الایام برای درمان و پیشگیری از ترک‌های پوستی استفاده می‌شده است. هر چند در این زمینه هنوز مدارک اثبات شده وجود ندارد.

به هرحال طی مطالعات گوناگون اثر این روغن بر کاهش التهاب پوست ثابت شده است و این شاید دلیلی بر استفاده مردم از این روغن برای درمان استرچ مارک و انواع ترک‌های پوستی باشد.

درمان آکنه

بعضی منابع ادعا می‌کنند که دیگر خاصیت روغن آرگان برای پوست، در درمان آکنه است.

در این مورد هنوز منابع علمی محکمی وجود ندارد؛ با این حال، به نظر می‌رسد خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی روغن آرگان برای پوست، بتواند قرمزی و تحریک ناشی از آکنه را تسکین دهد. البته باید بدانید که اگر آکنه‌های شما هورمونی باشند، این روغن کمک زیادی نمی‌کند. البته باید بدانید که اگر آکنه‌های شما هورمونی باشند، این روغن کمک زیادی نمی‌کند.

استفاده برای پوست

از این روغن به طور مستقیم برای جلوگیری از خشکی پوست و افزایش شادابی آن استفاده می‌شود؛ اما در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مثل لوسیون‌ها و کرم‌ها نیز کاربرد دارد.

شما می‌توانید این روغن را به صورت مستقیم روی هر قسمتی از پوست خود بزنید.

ما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا کمی از آن را تست کرده تا در صورت داشتن آلرژی به این روغن ، متوجه شوید.

مو

مصرف روغن آرگان برای مو

می توانید روغن آرگان را با استفاده از قطره چکان روی دست و یا مو بچکانید و استفاده کنید .

این روغن را می‌توانید روی ریشه یا ساقه موهای آسیب­ دیده و خشک بزنید تا آبرسانی شده، شکنندگی آن کاهش یافته و کمتر وز شود.

اگر دقت کرده­ باشید بعضی از شامپوها یا نرم کننده‌های موی سر نیز حاوی این روغن هستند.

مجازات آدم ربایی

جرم آدم ‌ربایی، با توجه به تأثیری که در برهم زدن نظم جامعه می‌گذارد و حساسیتی که در شهروندان ایجاد می‌کند، بسیار حائز اهمیت است.
مجازات آدم ربایی

مجازات آدم ربایی چیست؟

آدم ربایی یکی از سنگین‌ترین جرایم تعزیری در نظام حقوقی ایران است. ارتکاب این جرم منتهی به حبس‌های طولانی‌ مدت می‌شود و مرتکب را از استفاده از بسیاری از امتیازهای قانونی در جریان محاکمه و پس از صدور حکم محروم می‌کند. شرایط این جرم و مجازات آدم ربایان آن در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵ و قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ بیان شده است. بنابراین مجازات آدم ربایی سنگین خواهد بود. با بخش حقوقی مجله دلتا همراه باشید.

مجازات

انگیزه مهم نیست

تفاوت نمی‌کند مجازات آدم ربایان با چه قصد و غرضی انجام شده باشد، به هر حال انجام عمل آدم‌ ربایی جرم بوده و مجازات خواهد داشت. ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵ نیز تأکید می‌کند: «… به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگری …» بنابراین تفاوتی نمی‌کند آدم‌ربایی مانند آنچه در فیلم‌ها و سریال‌ها می‌بینیم برای گرفتن پول باشد یا آدم‌ ربا دلیل دیگری برای این کار خود داشته باشد؛ با هر انگیزه‌ای جرم آدم‌ ربایی واقع می‌شود.

مسئولیت رباینده

هرگاه شخصی با حیله یا تهدید یا هر طریق دیگری، کسی را برباید و آن شخص مفقود شود، رباینده ضامن دیه اوست مگر اینکه ثابت کند که ربوده شده، زنده است یا اگر فوت کرده به مرگ عادی یا علل قهری بوده که ارتباطی به او نداشته است یا اگر کشته شده دیگری او را به قتل رسانده است.

آدم ربایی

سخت‌گیری در جرائم منافی عفت از طریق ربایش

در جرایم موجب حد در ماده ۲۱۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، قانون‌گذار امتیازی را به نفع متهمان پیش‌بینی و مقرر کرده است: «هرگاه متهم ادعای فقدان علم یا قصد یا وجود یکی از موانع مسئولیت کیفری را در زمان ارتکاب جرم نماید در صورتی که احتمال صدق گفتار وی داده شود و اگر ادعا کند که اقرار او با تهدید و ارعاب یا شکنجه گرفته شده است، ادعای مذکور بدون نیاز به بینه و سوگند پذیرفته می‌شود. اما متهم در صورتی که مرتکب جرایم منافی عفت با عنف، ربایش یا اغفال شده باشد، صرف ادعا، مسقط حد نیست و دادگاه موظف به بررسی و تحقیق است.»

بنابراین در صورتی که شخصی متهم به ارتکاب جرم منافی عفت از طریق ربایش شده باشد، نخواهد توانست از امتیاز ماده ۲۱۸ قانون مجازات اسلامی استفاده کند. امتیاز مشابهی در ماده ۲۴۱ قانون مجازات اسلامی نیز پیش‌بینی شده است که بر اساس آن در صورت نبود ادله اثبات قانونی بر وقوع جرایم منافی عفت و انکار متهم هرگونه تحقیق و بازجویی برای کشف امور پنهان و مستور از انظار ممنوع است. این امتیاز نیز در مواردی که احتمال ارتکاب با عنف، اکراه، آزار، ربایش یا اغفال وجود دارد یا مواردی که در حکم ارتکاب به عنف است، قابل استفاده نیست.

مجازات

مجازات آدم ربایان

ماده ۶۲۱ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵/۰۳/۰۲ مقرر می‌کند: «هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگری به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصا یا توسط دیگری شخصی را برباید و یا مخفی کند به حبس از پنج تا پانزده سال محکوم خواهد شد.» اقدامات آدم ‌ربا می‌تواند جرم را سنگین‌تر کند و مجازات شدیدتری به همراه داشته باشد. از جمله اینکه، اگر سن قربانی جرم کمتر از پانزده سال باشد یا ربودن ‌به وسیله وسایل نقلیه انجام شود یا به قربانی جرم، آسیب جسمی یا حیثیتی برسد، مرتکب جرم آدم ‌ربایی به حداکثر مجازات تعیین شده ۱۵ سال حبس محکوم خواهد شد. علاوه بر این در صورتی که آدم‌ ربا مرتکب جرایم دیگری مثل جرایم منافی عفت شود، به مجازات آن جرایم نیز محکوم خواهد شد.

بیشتر بدانید: برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی “جرائم غیر قابل گذشت” را مطالعه کنید.

مجازات کارفرما در صورت عدم پرداخت حق بیمه

در پی صنعتی شدن جوامع و با توجه به گسترش صنایع و رشد تولید، روابط کارگر و کارفرما توسعه پیدا کرده و تأثیر آن در تعاملات اجتماعی باعث شده تا قانونگذاران، حقوقدانان و اندیشمندان بیش از پیش به این موضوع بپردازند، به طوری که حتی این مسائل در برخی موارد منشاٌ بروز مباحث چالش برانگیز نیز بوده است.
مجازات کارفرما

عدم پرداخت بیمه کارگر و مجازات آن

از آنجاکه متاسفانه برخی کارفرمایان برای رسیدن به منافع مالی بیشتر، اقدام به نادیده گرفتن حقوق کارگران می‌کنند، لازم است تا دستگاه‌های حکومتی مسئول، با بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی موجود، کارگران را که یکی از اساسی‌ترین سرمایه‌های توسعه صنعتی کشور محسوب می‌شوند، مورد حمایت ویژه قرار داده و اهتمام مضاعف برای آگاه کردن آنها از حقوقشان را به عمل آورند و در صورت تخطی، به مجازات کارفرما بپردازند.  با بخش مد و زیبایی مجله دلتا همراه باشید.

کارگر

تأمین اجتماعی

«قانون تأمین اجتماعی» از مهم‌ترین منابعی است که حقوق و تکالیف کارگران و کارفرمایان را تشریح کرده و به موضوع‌های مهمی از جمله «بیمه کارگران» پرداخته است. طبق ماده ۱ همین قانون، یکی از وظایف این سازمان انجام تعهدات موضوع قانون تأمین اجتماعی است. با توجه به اهمیت اجرای این قانون، در این فرصت قصد داریم تا روابط حاکم بر مثلث، کارگر، کارفرما و سازمان تأمین اجتماعی را در خصوص «پرداخت حق بیمه» بررسی و تشریح کنیم.

یکی از مهم‌ترین نیازهای اجتماعی کارگران استفاده از مزایای بازنشستگی است بنابراین یکی از دغدغه‌های همیشگی آن‌ها این است که آیا کارفرمایان در خصوص ارائه فهرست حقوق و دستمزد، به وظیفه قانونیشان عمل می‌کنند و آیا حق بیمه ماهانه را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند یا نه؟

این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی در نتیجه وضع قوانین موجود می‌تواند در قالب بازرسی‌ و نظارت و در جهت وظایف پیشگیرانه خود، مانعی برای گسترش این گونه تخلفات شود. در بسیاری از این موارد و براساس قوانین جاری، سازمان تأمین اجتماعی اختیار یا بهتر بگوییم وظیفه دارد تا در صورت مواجهه با کارگرانی که دچار چنین مشکلی شده‌اند، به شرط احراز اشتغال به کار، سوابق آن‌ها را منظور کرده و به طور مستقیم نسبت به وصول حق بیمه مربوطه از کارفرما اقدام کند.

کارگران

بیمه کارگر و مسئولیت کارفرما

مسئولیت پرداخت مجموع حق بیمه کارگر و کارفرما فقط بر عهده کارفرما است و کارگران نسبت به پرداخت نشدن آن هیچ مسئولیتی ندارند و کارفرما موظف است ضمن ارائه صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان، حق بیمه هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد بپردازد. در صورتی که کارفرما به هر دلیل از پرداخت حق بیمه سهم خود و کارگر خودداری کند شخصاً مسئول پرداخت آن است.

برخورد تامین اجتماعی

چنانچه به هر دلیلی کارفرما حق بیمه را پرداخت نکرده و یا با تأخیر پرداخت کرده باشد، مانعی برای انجام مسئولیت سازمان نبوده و سازمان تأمین اجتماعی در چنین شرایطی نیز ملزم به ایفای وظایف خود در مقابل کارگران خواهد بود. لازم به ذکر است که بر اساس پیش‌بینی قانون، در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد خودداری کند سازمان می‌تواند حق بیمه را خودش تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول کند.

حق بیمه

پیشنهاد

عامل بسیار مهمی که برای بیان چگونگی رابطه کارگر و کارفرما در مرحله اثباتی بسیار حائز اهمیت است، انعقاد قرارداد مکتوب بین طرفین است. با اینکه ماده ۷ قانون کار قرارداد شفاهی را معتبر می‌داند، لیکن قرارداد شفاهی نمی‌تواند به تنهایی اثبات کننده تعهدات و حقوق طرفین باشد و پیشنهاد می‌شود مسئولان امر، ترتیبی اتخاذ کنند تا کارفرمایان بر انعقاد قرارداد منصفانه با کارگران ملزم شوند.

بیشتر بدانید: برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی “مرخصی استعلاجی در قانون کار” را مطالعه کنید.