طبق قانون معمولا در قراردادهای اجاره این شرط وجود دارد که مستاجر در صورتی که مایل به فسخ اجاره باشد، باید از یک ماه قبل، موضوع را به موجر اعلام کند.
اجاره، یکی از قراردادهای رایج و البته مهم است و قانونگذار برای حفظ حقوق طرف های قرارداد قوانین و مقررات خاصی در نظر گرفته است. به گزارش مجله دلتا طبق قانون با انعقاد قرارداد اجاره ، فردی که مستاجر نامیده میشود، خانه یا آپارتمان یا مغازه فرد دیگری را که موجر نام دارد برای مدت معین و در ازای اجارهبهایی که مورد توافق دو طرف قرار میگیرد اجاره میکند. به نکات حقوقی حائز اهمیت در خصوص اجاره نامه در این نوشتار پرداخته شده است. در ادامه با ما همراه باشید.
طبق قانون در عقد اجاره باید نکاتی رعایت شود که در ذیل شرح داده شده است:
مواردی که مستاجر میتواند قرارداد اجاره را فسخ کند :
طبق قانون معمولا در قراردادهای اجاره این شرط وجود دارد که مستاجر در صورتی که مایل به فسخ اجاره باشد، باید از یک ماه قبل، موضوع را به موجر اعلام کند.گاهی ملک مورد اجاره آن گونه که در زمان انعقاد قرارداد مالک اعلام کرده نیست، به عنوان مثال موجر اعلام میکند خانهاش هشتاد متری است در حالی که هفتاد متری بوده است. در این مورد مستاجر حق فسخ اجاره را دارد. در این صورت با تسویه حساب موجر و مستاجر، قرارداد اجاره به پایان میرسد و موجر با پرداخت پول پیش مستاجر یا چک تضمینی، خانه یا مغازه را از مستاجر تحویل میگیرد.
مواردی که موجر حق فسخ مورد اجاره را دارد:
در مواقعی مستاجر در صورتی که مستاجر در ملک مورد نظر اعمال و رفتاری برخلاف قانون داشته باشد و یا موجب خسارت به ملک اجاره ای شود موجر میتواند تقاضای فسخ قرارداد را از دادگاه بخواهد.
توافق موجر و مستاجر برای بر هم زدن قرارداد، اگر موجر و مستاجر توافق کنند که قرارداد اجاره را بر هم بزنند، در واقع هر قراردادی را میتوان با توافق دو طرف بر هم زد که به آن اقاله میگویند. در خصوص قرارداد اجاره نیز این امر صدق میکند.
مهمترین بخش اجاره نامه از نظر حقوقی
هزینه های ملک اجاره ای بر عهده کیست؟