بسیاری از طلاق ها در دوران عقد اتفاق میافتد. دوران عقد به زمانی گفته میشود که عقد ازدواج بین زن و مرد منعقد شده ولی آن ها هنوز زندگی مشترک را آغاز نکرده اند. مدت زمان مراحل طلاق کاملا وابسته به اعتراض و مقاومت زن دارد با این توضیح که پرونده طلاق در 3 مرحله رسیدگی می شود.
بسیاری از طلاق ها در دوران عقد اتفاق میافتد. دوران عقد به زمانی گفته میشود که عقد ازدواج بین زن و مرد منعقد شده ولی آن ها هنوز زندگی مشترک را آغاز نکرده اند. به گزارش مجله دلتا از نظر قانونگذار هر زمان که مرد تصمیم به جدایی بگیرد میتواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و دادخواست طلاق بدهد. دادگاه خانواده که در محل اقامت زن است صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد. به عنوان مثال اگر زن در اصفهان با شوهر زندگی مشترک داشته ولی هم اکنون به خانه پدری در تهران رفته باشد دادگاه خانواده تهران صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد. دادخواست طلاق از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت خواهد شد و فرقی نمیکند که مرد شخصا اقدام کند و یا وکیل داشته باشد.
عموما عقدنامه نزد زن یا خانواده وی میماند. مرد باید به دفتر ازدواجی که عقد نکاح ثبت شده است، مراجعه و رونوشت عقدنامه را دریافت کند. زیرا بدون عقدنامه فقط با رونوشت آن، ثبت دادخواست امکانپذیر است. مدارک لازم برای درخواست طلاق عبارتند از :
مدت زمان مراحل طلاق کاملا وابسته به اعتراض و مقاومت زن دارد با این توضیح که پرونده طلاق در 3 مرحله رسیدگی میشود. دادگاه خانواده بدوی، دادگاه تجدیدنظر استان و دیوان عالی کشور. بر فرض اگر رای طلاق در دادگاه بدوی صادر شود زن میتواند در فرصت 20 روزه پس از ابلاغ رای نسبت به آن اعتراض و تجدیدنظر خواهی کند و در ادامه پس از صدور رای دادگاه تجدیدنظر در مهلت 20 روزه پس از ابلاغ رای دادگاه تجدیدنظر، دادخواست فرجام خواهی خود را به دیوان عالی کشور بدهد.
باید توجه داشت که کلیه مراحل اعتراض در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام میشود. بنابراین میتوان گفت در شرایطی که زن از حق اعتراض خود استفاده کند، پرونده طلاق ممکن است از 3 ماه تا 1 سال به طول بیانجامد. با توجه به اینکه حق طلاق با مرد است، میتوان نتیجه گرفت هدف قانونگذار از 3 مرحله ای کردن پرونده طلاق، طولانی کردن فرآیند طلاق و امکان رجوع دوباره زن و شوهر به یکدیگر است. اما باید در نظر داشت که اصل رای طلاق تا زمانی که مرد اصرار داشته باشد نقض نخواهد شد.
حضانت فرزند بعد از طلاق با کیست؟