مچ بند ورزشی که رژیم غذایی می‌دهد

یک پروژه نرم‌افزاری در ایالت آریزونا قصد دارد با مچ بند ورزشی به مصرف‌کنندگان مکمل‌های ورزشی کمک کند تا مکمل مورد نیازشان را پیدا و خریداری کنند.
مچ بند ورزشی

با اینکه نرم‌افزارهای بسیاری توانایی پیگیری مواد غذایی مصرفی شما را دارند، اما هیچکدام بازخورد غذایی ارائه نمی‌دهند، اما یک نرم‌افزار کاربردی قصد دارد به شما در شناسایی و خرید مکمل مناسب کمک شایانی کند. این فرآیند با استفاده و تحلیل داده‌های مچ بند ورزشی و ترازوی هوشمند انجام می‌شود. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این فناوری جدید بخوانید.

مچ بند ورزشی هوشمند

گرچه شرکت Styr Labs مچ بند ورزشی و ترازوهای هوشمند خود را با قیمت مناسبی عرضه کرده است، اما ارزش خرید چندانی ندارند. جادوی واقعی این شرکت یک نرم‌افزاری کاربردی‌ است که سازگار با دستگاه‌های ورزشی شرکت های دیگر مانند Fitbit، Garmin و Polar است. این نرم‌افزار کاربردی برای سیستم‌عامل‌های اندروید و آی.اُ.اس بصورت رایگان قابل دریافت است.

نرم‌افزار براساس اطلاعات جمع‌آوری شده از مچ‌بند ورزشی (یا ترازوی هوشمند) و پاسخ‌ها به پرسشنامه آن که مربوط به عادات غذایی روزانه است، مولتی‌ویتامین و ترکیبات پروتئینی متناسب با نیاز (که توسط شرکت Styr Labs تولید و عرضه می‌شوند) را پیشنهاد می‌دهد. ترکیب این مکمل‌ها می‌تواند بسته به نوع رژیم مانند رژیم غذایی بدون پروتئین گلوتن و یا گیاه‌خواری تنظیم شود.

مچ بند ورزشی و رژیم غذایی

یکی از کاربران در رابطه با این مچ بند ورزشی اظهار کرد: نسخه مکملی من شامل ۳۲ نوع ویتامین است که صرفا برای بدن من مناسب است. نرم‌افزار با ارائه جدول حقایق تغذیه‌ای، دلایل نیاز بدن به این ویتامین‌ها را شرح می‌دهد. برای نمونه چون من تمرینات استقامتی انجام می‌دهم نیاز به دریافت بیشتر ویتامین‌های C ، E و D دارم.

اما نکته عجیب اینجاست. هزینه تمام این مکمل‌ها برای مصرف یک ماه ۶۸ دلار می شود، در صورتی که نیم‌کیلو از ترکیب پروتئین سفارشی‌ام ۲۸ دلار قیمت‌گذاری شد. این پول برای ویتامین‌ها و پروتئین زیاد است.

سرجیو رادوسیک موسس شرکت Styr Labs درباره این قیمتگذاری گفت: این مکمل‌ها برای افراد پولدار طراحی شده‌اند که به‌ دنبال مصرف موادغذایی بدون دست‌کاری ژنتیکی، پروتئین کاملا طبیعی و ویتامین‌هایی بدون آلرژی و تولید خانگی هستند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه بیشتر مطلب «سه حقیقت جالب درباره پوست انسان که نمی دانستید» را بخوانید.


با مجله دانستنی های دلتا همراه باشید 

کشف اولین سیاره مشابه زمین در منطقه قابل سکونت ستاره

دانشمندان با استفاده از داده‌های ماهواره TESS، اولین سیاره مشابه زمین را کشف کردند که در محدوده قابل سکونت ستاره خود قرار دارد.
سیاره مشابه زمین

TESS (ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذرا) در سال ۲۰۱۸ با هدف کشف سیاره‌های کوچک در اطراف نزدیک‌ترین همسایه‌های خورشید پرتاب شد. این ستاره‌ها به اندازه‌ی کافی درخشان هستند و می‌توان ویژگی‌های جرمی و جوی سیاره‌هایشان را بررسی کرد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره کشف سیاره مشابه زمین بخوانید.

TESS تاکنون در اطراف یازده ستاره‌ کوتوله سرخ نزدیک به زمین، هفده سیاره‌ی کوچک کشف کرده است. این ستاره‌ها کمتر از ۶۰ درصد خورشید جرم دارند و سردتر از آن هستند (دمای سطح آن‌ها تقریبا ۳۶۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد است.) اخیرا ستاره‌شناسان در مقاله‌ای از کشف سیاره‌ جدیدی به نام TOI-700d خبر دادند. این سیاره هم‌اندازه با زمین است و در محدوده‌ی قابل سکونت ستاره‌ خود قرار دارد. به گفته‌ی پژوهشگرها، این سیاره مشابه زمین احتمالا دارای اقلیم است.

این سیاره یکی از سه سیاره‌ کوچک ستاره‌ی کوتوله سرخ بود. جرم این ستاره ۰/۴۱۵ جرم خورشیدی است و در فاصله‌ی ۱۰۲ سال نوری از زمین قرار دارد. پژوهشگران با تحلیل داده‌های TESS متوجه شدند این سه سیاره تقریبا هم‌اندازه با زمین هستند و دوره مداری آن‌ها به ترتیب برابر با ۹/۹۸، ۱۶/۰۵ و ۳۷/۴۲ روز زمینی است.

در منظومه شمسی، عطارد در مدت ۸۸ روز مدار خورشید را طی می‌کند. این سیاره بسیار به خورشید نزدیک است و دمای سطح آن به بیش از ۴۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد. اما ستاره‌ی کوتوله‌ سرخ از خورشید سردتر است؛ به همین دلیل مدار سومین سیاره‌اش به شکل چشمگیری به آن نزدیک است و در محدوده قابل سکونت قرار دارد.

سیاره مشابه زمین در منطقه قابل سکونت

اگر سیاره‌ای در محدوده‌ی قابل سکونت ستاره‌اش قرار بگیرد، آب مایع روی سطح آن جریان پیدا می‌کند و احتمالا دارای جو خواهد بود. به این ترتیب سیاره‌ TOI-700d به گزینه‌ای جذاب برای میزبانی حیات تبدیل می‌شود. کشف TESS هیجان‌انگیز اما مبهم بود. زیرا سیگنال‌ها ضعیف بودند و کشف TOI-700d در هاله‌ای از ابهام قرار داشت. به دلیل اهمیت کشف سیاره‌ نزدیک مشابه زمین در محدوده‌ قابل سکونت، دانشمندان TESS از دوربین IRAC رصدخانه‌ی فضایی اسپیتزر برای تأیید کشف خود استفاده کردند. دوربین IRAC قبل از آنکه در فوریه‌ی ۲۰۲۰ غیرفعال شود، دقیق‌ترین دوربین مادون قرمز موجود در فضا بود.

تیم TESS سیاره‌ TOI-700 را با IRAC در اکتبر ۲۰۱۹ و ژانویه‌ی ۲۰۲۰ رصد کرد و به داده‌های دقیقی درباره‌ مدار سیاره، ویژگی‌ها و شعاع آن دست یافت. طبق یافته‌ها، جرم این سیاره ۲/۱ برابر جرم زمین است. نتایج در مقایسه با دیگر ویژگی‌ها نشان می‌دهند این سیارهمشابه زمین ، سنگی و احتمالا دارای قفل جزر و مدی است. به بیان دیگر یک سمت سیاره به سوی ستاره قرار گرفته است. به گفته‌ ستاره‌شناسان، اگر آب مایع روی سطح TOI-700d وجود داشته باشد، احتمال شکل‌گیری ابر در جو آن بالا است. پژوهشگرها از مدل‌های اقلیمی برای تخمین ویژگی‌های احتمالی و اندازه‌گیری‌ها استفاده کردند. دانشمندان با تلسکوپ‌های نسل آینده می‌توانند به‌صورت دقیق‌تر، همسایه‌های نزدیک را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه بیشتر مطلب «کشف شواهد جدید از وجود آب در سطح ماه» را بخوانید.

با مجله دانستنی های دلتا همراه باشید 

طرز تهیه خاگینه ذرت

خاگینه ذرت در عین سادگی بسیار لذیذ است و در مدت زمان کمی آماده می‌شود.
خاگینه ذرت

خاگینه‌ میان وعده و صبحانه‌ای بسیار لذیذ و با دستور پخت متنوع است خاگینه ذرت را می‌توان به تنهایی و یا با موادی همچون هویج و کدوی ریز خرد شده و یا هر ماده دیگر در دسترسی، پخت اگر نگران سرخ شدن این میان‌وعده هستید می‌توانید بعد از سرخ کردن، آن‌ها را در یک کاغذ دستمالی حوله‌ای و یا کاغذهای مخصوص آشپزی روغن گیری کنید. اندازه این خاگینه‌ها بسته به سلیقه شما است می‌توانید کل ماهیتابه را با مواد بپوشانید و یا این که به اندازه چند قاشق در تابه ریخته و سرخ نمایید. در هنگام سرو خاگینه ذرت از سس‌کچاب و یا ماست موسیر برای خوش طعم شدن می‌توانید استفاده کنید. ذرت‌ها بدلیل وجود نشاسته فراوان و وجود ویتامین‌های خانواده گروه B باید در حجم وسیعی از مقولات مورد استفاده هرم غذایی خانواده قرار گیرند در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

خاگینه به همراه ذرت

  • دانه ذرت : ۳ فنجان
  • آرد کامل : ۱ فنجان
  • شکر : ۱ قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ هم‌زده : ۲ عدد
  • پودر پکینگ‌پودر : ۱ قاشق چای خوری
  • نمک : ۱/۲ قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه : ۱/۴ قاشق چای خوری
  • خامه سفت : ۳/۴ فنجان
  • روغن : برای سرخ کردن
  • فلفل دلمه‌ای : برای تزیین

طرز تهیه خاگینه ذرت

  • ذرت، آرد، شکر، بیکینگ پودر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
  • این دو ترکیب را با هم مخلوط کنید.
  • حال می‌توانید ترکیب حاصله را در تابه محتوی روغن داغ سرخ کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع کتلت “طرز تهیه خاگینه تبریزی زعفرانی” را مطالعه کنید.


با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه آش زرشک ؛ آش خراسان شمالی

زرشک در طب ایرانی صاف کننده خون و متعادل کننده طبع است
آش زرشک

اگر بخواهیم یکی از لذیذترین غذاهای خراسان شمالی را به شما معرفی کنیم، بدون شک آش زرشک کوهی یکی از این غذاها است. این آش با استفاده از زرشک، حبوبات، مرغ و آرد و مرزه خشک شده درست می‌شود در ادامه مطلب با مجله دلتا همراه باشید.

آش زرشک خراسان شمالی

مواد لازم آش زرشک

  • آب زرشک : ا لیتر
  • مرغ : ۲۰۰ گرم
  • حبوبات پخته شده شامل(نخود،لوبیا چیتی و لوبیا قرمز) : ۱ لیوان
  • پیاز : ۱ عدد
  • رشته آش : ۲ مشت
  • روغن جامد : ۱ قاشق غذا خوری
  • آرد : ۱ قاشق مربا خوری
  • مرزه خشک : ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • آویشن : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه آش زرشک

  • برای تهیه آش زرشک ابتدا حبوبات شامل نخود ،لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کرده‌ایم روی حرارت می‌گذاریم تا بپزند.
  • در این مرحله گوشت مرغ را نیز با کمی آب و یک عدد پیاز روی حرارت می‌گذاریم تا پخته شود.
  • زرشک‌ها را شسته و به آن مقدار کمی آب ( دو لیوان ) اضافه می‌کنیم و چند دقیقه روی حرارت می‌گذاریم در حدی که زرشک‌ها کمی نرم شوند.
  • زرشک‌ها را کوبیده و بعد با یک صافی ترجیحا پارچه‌ای صاف می‌کنیم و دوباره روی زرشک‌ها کمی آب می‌ریزیم و صاف می‌کنیم به طوری که فقط دانه‌های زرشک باقی بماند.
  • یک عدد پیاز را نگینی خرد می‌کنیم.
  • در یک قابلمه یک قاشق روغن ریخته و پیاز نگینی شده را در آن تفت می‌دهیم تا سرخ شود.
  • یک قاشق آرد را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • سپس آب گوشت و آب زرشک را به پیاز اضافه می کنیم.
  • گوشت مرغ پخته شده را نیز ریش ریش کرده و به مواد بالا اضافه می‌کنیم.
  • حبوبات پخته شده را نیز اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا آش زرشک جا بیافتد و کمی غلیظ شود.
  • در ۲۰ دقیقه آخر پخت رشته آش و مرزه خشک را اضافه می کنیم.
  • پس از ریختن رشته حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌دهیم تا رشته لعاب بدهد.
  • آش را تست می‌کنیم و اگر نیاز به نمک داشت به آن نمک و فلفل اضافه می‌کنیم.
  • پس از آنکه آش به غلظت مورد نظر شما رسید آماده سرو است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با انواع آش “طرز تهیه آش چغندر” را مطالعه کنید.


با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

ماهی سالمون با سالاد نودل

ماهی سالمون با سالاد نودل برای بچه ها بسیار مفید است و به خاطر ظاهر رنگارنگ زیبایی که دارد معمولاً مورد استقبال آنها قرار میگیرد.

ماهی سالمون با سالاد نودل یکی از غذاهای دریایی لذیذ شرقی است که با مواد خاصی تهیه میشود و به همین دلیل هم بسیار سالم و مقوی و کاملاً رژیمی است. استفاده از روغن هسته انگور و روغن کنجد باعث میشود غذای شما سرشار از چربیهای سالم و مفید باشد. سرکه برنج هم خواص زیادی برای بدن دارد اما شما میتوانید آن را با سرکه سیب یا سرکه بالزامیک سفید هم جایگزین کنید. ماهی سالمون با سالاد نودل برای بچه ها بسیار مفید است و به خاطر ظاهر رنگارنگ زیبایی که دارد معمولاً مورد استقبال آنها قرار میگیرد در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

ماهی سالمون و سالاد نودل

مواد لازم

    • روغن هسته انگور : ۲ قاشق غذاخوری
    • فیله سالمون : ۱۰۰ گرمی ۴ عدد
    • عسل : ۲ قاشق غذاخوری
    • سس سویا : ۲ قاشق غذاخوری
    • آبلیمو : ۱ قاشق غذاخوری
    • سرکه : برنج ۱ قاشق غذاخوری
    • پودر زنجبیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
    • پودر سیر : ۱/۲ قاشق چایخوری
    • فلفل قرمز : ۱/۲ قاشق چایخوری

برای تهیه سالاد نودل :

    • نودل برنج : ۲۰۰ گرم
    • فلفل دلمه‌ای زرد : ۱ عدد
    • نخود فرنگی : ۱ پیمانه
    • خیار : ۱ پیمانه
    • پیازچه : ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه ماهی سالمون با سالاد نودل

  • ۲ قاشق عسل برتر، سس سویا، ۱ قاشق آبلیمو، ۱ قاشق سرکه برنج، نصف قاشق چایخوری پودر سیر، نصف قاشق چایخوری زنجبیل برتر، پودر سیر و فلفل قرمز را در کاسه کوچکی بریزید و با هم مخلوط کنید. فیله های ماهی سالمون را داخل یک کیسه زیپدار بزرگ قرار دهید. سس آماده شده در مرحله قبل را هم به آن اضافه کنید. زیپ کیسه را ببندید و آن را یک ربع ساعت تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا ماهی طعمدار شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع سوپ “سوپ نودل خوشمزه و رژیمی” را مطالعه کنید.


با مجله آشپزی دلتا همراه باشید