اجاره یکی از رایجترین و مهمترین قراردادها در حوزه معاملات املاک است که بین موجر و مستاجر منعقد میشود.
در عقد اجاره قانونگذار برای اینکه حق و حقوق هر دو طرف رعایت شود قوانین و مقرراتی را تعیین کرده که در صورت آگاهی موجر و مستاجر از این قوانین از بسیاری اختلافات جلوگیری میشود. یکی از مواردی که در بخش اجاره ملک مطرح است تمدید اجاره است. زمانی که مهلت قرارداد اجاره تمام می شود دو حالت متصور است. مستاجر ملک را تخلیه می کند و یا با موجر به توافق می رسند مدت بیشتری در مورد اجاره بماند که به آن تمدید اجارهنامه می گویند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تمدید کردن قرارداد اجاره می پردازیم.
تمدید اجاره در بنگاه املاک: بهترین و مطمئنترین روش، تمدید کردن قرارداد اجاره در بنگاه معاملات ملکی است. وقتی که تمدید اجاره، در بنگاه انجام شود، برای قرارداد جدید که بین موجر و مستاجر دوباره منعقد می شود می توان کد رهگیری املاک دریافت کرد. تمدید اجاره در بنگاه به شیوههای زیر انجام می شود:
تمدید شفاهی اجارهنامه: برخلاف تمدید اجاره در بنگاه مشاور املاک می توان گفت نامناسب ترین روش تمدید، تمدید شفاهی و بیانی بین مالک و مستاجر است. زیرا در صورت بروز اختلاف طرف های قرارداد از نظر اثبات توافقاتی که بین خود رد و بدل کرده اند دچار مشکل می شوند.
تمدید اجاره بین طرف های قرارداد: این روش که در اصطلاح تمدید اجاره، به صورت دستی گفته می شود در مواردی است که مالک و مستاجر به جای مراجعه به بنگاه املاک، تصمیم می گیرند به شکل دستی و پشت نویسی، قرارداد را تمدید کنند. فقط باید شهود در پشت قولنامه ملک را امضا کنند و پشتنویسی به طور دقیق و صحیح انجام شود.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر حقوق و تکالیف مستاجر را مطالعه کنید.
تغییر سن شناسنامهای چه شرایطی دارد؟
تهدید به آبروریزی چه عواقبی در پی دارد؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید