ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی میگوید به مجرد عقد، زن مالک مهریه میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن انجام دهد.
یکی از مهمترین حقوق مالی که در ازدواج برای زن ایجاد میشود مهریه است. تعیین مهریه برای زن پشتوانه مالی محسوب میشود، به محض اینکه صیغه عقد بین مرد و زن جاری میشود و زن به عقد مرد در میآید زن، مالک تمام مهریهای که با یکدیگر به نتیجه رسیدهاند میشود و هرگونه دخل و تصرف را میتواند در آن انجام دهد. زن هر زمان که بخواهد میتواند مهریهاش را درخواست کند و مرد موظف است آن را پرداخت کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موارد عدم تعلق مهریه به زن میپردازیم.
در جواب این سوال باید بگوییم که مهریه حقوق مالی زن است که همواره مرد موظف است آن را پرداخت کند. عواملی از جمله خیانت و غیره و مرتکب جرم شدن از طرف زن باعث نمیشود که مرد مهریه او را نپردازد.
مهریه مالی است که بعد از عقد به مالکیت زن در میآید و زن هر گونه تصرفی که بخواهد در آن میتواند انجام دهد. راجع به زنانی که به آنها مهریه پرداخت نمیشود، خانمی که عقد او به درستی منعقد شده باشد را به هیچ وجه نمیتوان از مهریه قانونیاش محروم کرد حتی در صورت زنای او با مرد غریبه نیز، همسر قانونی او باید به وی مهریه را بپردازد.
اگر زنی فوت کند و مهریهاش را نگرفته باشد و در ضمن پدر و مادر آن زن در قید حیات باشند بر این اساس در قانون سهم هر یک از پدر و مادر یک ششم است که میتوانند آن را درخواست کنند و از زوج بگیرند.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر توقیف ملک برای مهریه را مطالعه کنید.
افزایش مهریه بعد از ازدواج امکانپذیر است؟
دریافت مهریه از پدر شوهر در چه شرایطی ممکن است؟
ممنوع الخروج کردن مرد برای مهریه
پرداخت مهریه در ایام کرونا چه شرایطی دارد؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید