ممنوع المعامله به شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی گفته میشود که توسط مقامات قضایی از تصرف در اموال خود منع شده است.
گاهی افراد به دلایلی قانونی از انجام معاملات منع میشوند. تنها افراد خاصی از انجام معامله منع میشوند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی افراد ممنوع المعامله میپردازیم.
افراد ممنوع المعامله عبارتاند از:
دلیل ممنوعیت اشخاص گروه اول و دوم حمایت از افراد جامعه و نظم عمومی در معامله با افرادی است که به سبب ملاحظات قانونی، سیاسی یا اقتصادی در انجام معامله ممنوع و محدود شدهاند. این افراد از سوی مراجع قضایی به سبب ارتکاب جرایم و یا بدهی یا ممنوعیتهای قانونی دیگر به طور کلی ممنوع المعامله و در مواردی برخی از اموال آنها توقیف میشوند. این افراد تا زمانی که از آنها رفع ممنوعیت نشود حق انجام معامله در خصوص املاک و دیگر داراییها به خصوص در دفاتر اسناد رسمی را نخواهند داشت. دلیل و مبنای حقوقی ممنوعیت اشخاص دسته سوم رعایت مصلحت گروهی از اشخاص به علت رضایت نداشتن و یا فقدان قوه سنجش مصلحتشان است. در واقع این افراد بهخودیخود قادر به درک و تشخیص مصلحت خود نیستند. بنابراین، قانونگذار با منع کردن این افراد، راه سوءاستفاده از اموال آنها را مسدود میکند. دلیل عمده ممنوعیت این اشخاص، حمایت از حقوق خود آنها است.
از طریق دفاتر ثبت اسناد کشور و معاونت قضایی دادستانی کل کشور و ادارات ثبت اسناد و املاک میتوان جهت استعلام نسبت به وضعیت ممنوع المعامله بودن افراد اطلاع پیدا کرد. بنابراین، قبل از انجام هرگونه معامله به منظور جلوگیری از بروز مشکلات بعدی از این موضوع آگاهی کسب کنید.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر چه کسانی ممنوع الخروج میشوند؟ را مطالعه کنید.
نکاتی که باید حین نوشتن قولنامه دستی رعایت کنید
در چه مواردی زن مجاز به عدم تمکین است؟
پرداخت مهریه سنگین به چه صورت است؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید