تنها قانون حذف نام همسر از شناسنامه، ماده ۳۳ قانون ثبت احوال است.
یکی از مسائلی که عمدتا پس از جدایی زوجین از یکدیگر مطرح میشود حذف نام همسر از شناسنامه است. موضوعی که گاها با مشکلات و موانعی روبهرو میشود. دراین نوشتار از مجله دلتا به بررسی پاک کردن نام همسر از شناسنامه میپردازیم.
در صورتی که زوجین با یکدیگر متارکه کرده باشند و مرد خواهان حذف نام زن از شناسنامه خود باشد، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامهاش میتواند به اداره ثبت احوال مراجعه و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد. با این حال در این زمینه نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پاک کردن نام همسر از شناسنامه درباره زوجه تا حدودی متفاوت است. مطابق آنچه در قانون به آن اشاره شده است پاک کردن نام زوج در شناسنامه زوجه تنها در صورتی امکانپذیر خواهد بود که در دوران عقد جدایی انجام شده باشد و دوشیزه بودن زوجه مطابق احکام قضایی و سند طلاق قابل استنباط باشد. بنابراین مطابق اطلاق عبارت و قید باکره بودن میتوان این طور نتیجه گرفت، زنانی که ازدواج دوم و سوم دارند و نیز افرادی که ازدواج اولشان است؛ اما باکره نیستند، نمیتوانند از این مقرره استفاده کنند.
گاهی لزوما زوجین تنها به دلیل جدایی از یکدیگر خواهان پاک کردن نام یکدیگر از شناسنامه نیستند، بلکه گاهی به دلیل فوت یکی از آنها دیگری متقاضی این امر است. اگر همسر فردی فوت کند، در صورت ثبت شدن ازدواج، فرد میتواند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به پاک کردن نام زن و یا شوهر فوت شده از شناسنامه اقدام و نام همسر فوت شده را از شناسنامه خود حذف کند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر در چه صورت مهریه نصف میشود؟ را مطالعه کنید.
شرایط فسخ قرارداد اجاره توسط مستاجر
واریز اشتباه پول به حساب دیگری
در چه صورتی زن پس از طلاق از مرد ارث میبرد؟
افشای اسرار خصوصی دیگران چه عواقبی در پی دارد؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید