به طور کلی توقیف در لغت به معنا بازداشت کردن و از حرکت بازداشتن است. اموال نیز، جمع مال بوده و در لغت به معنی دارایی است.
گاهی بنا بر احکام صادره از سوی دادگاه اموال منقول یا غیر منقول افراد توقیف میشود. در این نوشتار از مجله اینترنتی دلتا به بررسی موضوع توقیف اموال در قانون میپردازیم.
برای توقیف این اموال، مامور اجرا ابتدا شخص محکوم را از اقدام خود مطلع میکند. اما ممکن است، وی در محل حاضر نباشد یا حضور وی موجب تاخیر یا از بین رفتن مال شود. در چنین شرایطی مامور میتواند قبل از اطلاع فرد محکوم شده، اموال منقول او را توقیف کرده و به سرعت اقدام خود را به او اطلاع دهد.
اموال غیرمنقول چگونه توقیف میشوند؟
اموال غیرمنقول، برخلاف اموال منقول قابل حمل و جابهجایی نیست. شخصی که حکم به نفع او صادر شده است ممکن است اموال غیرمنقول شخص محکوم را برای اجرای رای دادگاه معرفی کند. در این صورت قسمت اجرای دادگاه آن مال غیرمنقول را توقیف کرده و مراتب را به اطلاع طرفین و اداره ثبت محل اعلام میکند که ممکن است یکی از شرایط زیر رخ دهد:
یکی از نکات حقوقی مهم این است که اجرای احکام نباید شرایط ناعادلانهای برای طرفین ایجاد کند، به گونهای که شرایط زندگی را برای محکوم سخت و دشوار کند؛ به عنوان مثال در صورت توقیف منزل وی محل سکونت خود را از دست بدهد. بر اساس ماده ۶۵ قانون اجرای احکام مدنی اموالی که غیر قابل توقیف هستند عبارتند از:
پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر از مجله سلامتی دلتا مطلب “۱۰ توصیه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا” را مطالعه کنید.
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید