در صورت فوت بیمه شدهای که بین ده تا بیست سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد به بازماندگان وی به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه بدون الزام به رعایت ماده (۱۱۱) قانون تامین اجتماعی و به نسبت سهام مقرر در ماده (۸۳) همان قانون مستمری پرداخت میشود.
بعد از فوت اشخاص، در صورتیکه متوفی دارای حقوق مستمری باشد، وراث ایشان میتوانند از حقوق مستمری و بازنشستگی او استفاده کنند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی دریافت حقوق متوفی میپردازیم.
بازماندگان متوفی دارای شرایط بیمه شده متوفی، در یکی از حالات زیر مستمری بازماندگان را دریافت خواهند کرد:
بیمهشدهای که از تاریخ تصویب این قانون به بعد فوت میشود چنانچه سابقه پرداخت حق بیمه او از یک سال تا ده سال باشد به بازماندگان وی در ازا هر سال سابقه پرداخت حق بیمه غرامت مقطوعی معادل یک ماه حداقل دستمزد کارگر عادی در زمان فوت به طور یک جا و به نسبت سهام مقرر در ماده(۸۳) قانون تامین اجتماعی پرداخت میشود.
از تاریخ تصویب این قانون، حقوق وظیفه و مستمری موضوع تبصره ۲ ماده واحده قانون اجازه پرداخت وظیفه و مستمری وراث کارمندان مصوب آذر ماه ۱۳۳۸ در مورد ورثه پسر تا پایان بیست سالگی و چنانچه به موجب مدارک مثبته در یکی از دانشگاهها یا موسسات آموزشی رسمی عالی مشغول تحصیل باشند تا پایان بیست و پنج سالگی قابل پرداخت خواهد بود.
پدر و مادر متوفی در صورتی که اولاً تحت تکفل او بوده و ثانیاً سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون از کار افتاده باشند و در هرحال مستمری از سازمان دریافت ندارند، میتوانند از این مستمری استفاده کنند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب وصیتنامه و هر آنچه باید درباره آن بدانید را مطالعه کنید.
تقسیم ارث خانه به چه صورت انجام میشود؟
چه مواردی باعث محروم شدن فرد از ارث میشود؟
ارث فرد مجرد به چه کسی میرسد؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید