بر اساس قانون، مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد تعیین شده و افزایش مهریه پس از عقد از نظر شرعی صحیح نیست و زن نمیتواند پس از عقد مهریه خود را افزایش دهد.
مهریه مالی است که به هنگام عقد ازدواج، مرد متعهد میشود به همسر خود بپردازد. این مال میتواند به صورت نقدی (وجه رایج کشور)، سکه و طلا، سایر اموال منقول یا غیرمنقول مانند ملک، آپارتمان یا خودرو… باشد اما گاهی این سوال مطرح میشود که چگونه میزان مهریه را تغییر دهیم؟ در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی افزایش مهریه بعد از ازدواج میپردازیم.
برخی محاکم با این استدلال که مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد نکاح مقرر شده، دعوای مطالبه مازاد بر مهریه را محکوم بر رد میدانند.
اگر مرد یا زن بخواهند میزان مهریه خود را افزایش یا کاهش دهند، باید آن را در سند رسمی ذکر کنند و در دفترخانه به ثبت رسانند. البته هر گونه افزایش در میزان مهریه مستلزم فسخ عقد ازدواج و جاری شدن مجدد صیغه عقد دائم است، که باید توجه داشت این نظر خلاف شرع مقدس اسلام است. بنابراین بر اساس قانون مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد تعیین شده و افزایش مهریه، پس از عقد از نظر شرعی صحیح نیست و زن و شوهر نمیتوانند پس از عقد مهریه خود را افزایش دهند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب دریافت مهریه از پدر شوهر در چه شرایطی ممکن است؟ را مطالعه کنید.
در زمان بخشش مهریه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
با ازدواج مجدد زن مهریه قطع میشود؟
در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟
به زن خیانتکار مهریه تعلق میگیرد؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید