با توجه به تغییرات صورت گرفته در قوانین چک، شرایط برای کسانی که چک برگشتی دارند بسیار سخت شده است. به همین جهت در این مطلب از مجلهدلتا به مراحل رفع سوء اثر چک برگشتی میپردازیم.
باید مبلغ کسری موجودی را به سپرده جاری خود، واریز کنید.
بانک پس از رفع برگشت چک و پرداخت مبلغ آن به دارنده چک، نسبت به رفع سوء اثر از سابقه چک برگشتی شما اقدام میکند.
اگر شما موفق شدهاید خارج از چارچوب بانک با دارنده چک توافق کنید( دادن چکی دیگر یا پرداخت مبلغ چک یا هر روش معمول دیگری)، وظیفه شماست که لاشه چک برگشتی را به بانک ارائه کنید.
اگر به هر دلیل لاشه چک برگشتی در دسترس نباشد (پاره شده، مفقود شده، سوخته، دزدیده شده یا…)، ذینفع چک (یعنی دارنده کنونی چک برگشتی که باید در ازای چک، پول بگیرد) میتواند با حضور در دفترخانه اسناد رسمی، رضایت خود را اعلام کند.
بانک با دریافت این رضایتنامه رسمی و قانونی، باید نسبت به رفع سوء اثر از چک برگشتی و ابطالش اقدام کند.
اگر دارنده چک آنقدر در دسترس نیست که به بانک برود و چک را نقد کند در این صورت شما میتوانید با واریز معادل کسری موجودیتان به سپرده قرضالحسنه جاری خود، درخواست مسدود شدن این مبلغ را بکنید.
در کنار همه این شرایط، اگر به هر روشی موفق شدید از مراجع قضایی، حکمی مبنی بر رفع سوءاثر چک بگیرید بانک باید برای رفع سوء اثر چک شما اقدام کند.
این آخرین مورد از روشهای رفع سوءاثر چک است.
در صورتی که شما به هر دلیلی برای رفع سوء اثر از چک برگشتی اقدام نکردید و مشکلی هم با سیستم بانکی کشور پیدا نکردید( یعنی نیازی به دستهچک جدید نداشتید یا وام و تسهیلاتی از بانک نمیخواستید و…)، پس از انقضای مدت ۳ سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت آن، بهصورت خودکار از سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی رفع سوء اثر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب صدور فوری اجرائیه چک بدون شکایت را مطالعه کنید.