وامهای رهنی یکی از تسهیلاتی است که در بیشتر بانکهای دولتی تحت عنوان جعل مسکن به متقاضیان ارائه میشود. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع کلاهبرداری با وعده وام تعمیرات میپردازیم.
در یکی از جدیدترین روشهای کلاهبرداری، افرادی که خود را به عنوان اعضای یک شرکت با نفوذ و نماینده بانک معرفی میکردند، با به دست آوردن سند مالکیت، از آن سوءاستفاده کرده و اموال دیگران را فروختند.
روش کلاهبرداری به اینصورت بود که کلاهبرداران با قرار دادن تبلیغات در رسانهها (نشریات و وب سایت ها) اعلام کردند شرکت تحت کنترل آنها “میتواند در کمتر از ۱۰ روز ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان با وام رهنی ۴ تا ۸ پرداخت کند.
پس از اینکه متقاضیان برای دریافت وام با شرکت تماس گرفتند، کلاهبرداران نامهای را از یک بانک دولتی جعل کردند تا یکی از همدستان آنها را به عنوان نماینده بانک برای ارزشگذاری دارایی شناسایی کنند.
کلاهبردار پس از ورود به منزل متقاضی، از مالک خواست سندی را در اختیار مالک قرار دهد که “بهتر است اسناد را برای تسریع در روند وام زودتر به بانک ارائه دهیم.” وقتی سند به کلاهبرداران داده شد، آنها یک سند فروش را بر اساس نام مالک در سند ثبت شده در سند جعل کردند.
نکته جالب در مورد فریب متقاضیان این بود که برای آن دسته از خریداران که اصرار به دیدن ملک داشتند، از متقاضی وام خواسته شد تا خانه را برای بررسیهای نهایی تخلیه کند تا کارشناسان فنی بانک نیز بتوانند خانه را ارزیابی کنند.
اگرچه کلاهبرداران پس از طرح اولین شکایت توسط پلیس دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی و بازپرداخت اموال به مراجع قضایی تحویل داده شدند اما کلاهبرداریهای حاصل از فروش اموال دیگران روند استرداد اموال را به تاخیر انداخت.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب چگونه در معاملات ملکی ضرر نکنیم؟ را مطالعه کنید.