در قانون مدنی، دلایل موجهی که زن میتواند با استناد به آنها تقاضای طلاق کند، مشخص شده است. به همین مناسبت در این مطلب از مجله دلتا قصد داریم به موضوع طلاق غیابی از طرق زن بپردازیم.
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتیکه خوانده یا وکیل یا قائم مقام او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشند و به طور کتبی لایحه نفرستاده باشند و اخطاریه دادگاه، ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم صادر شده در دادگاه حکم غیابی است.
طلاق غیابی نیز از این امر مستثنی نیست. به این معنا که در صورتیکه زن در دادگاه تقاضای طلاق داده باشد و مرد یا وکیل او در دادگاه حاضر نبوده و بهطور کتبی از خود دفاع نکرده باشند و اخطاریه دادگاه ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم طلاقی که علیه مرد صادر میشود، حکم طلاق غیابی است که برای استعلام آن میتواند به سامانه استعلام طلاق غیابی با کد ملی مراجعه نماید.
حکم طلاق غیابی از سوی زن ، مدت بیست روز از سوی مرد قابل واخواهی است.
بر اساس قانون، اصولا اختیار طلاق در دست مردان است. به همین دلیل است که زنان صرفا در شرایطی میتوانند از شوهر خود طلاق بگیرند که دلایل محکمه پسندی به دادگاه ارائه کنند.
طلاق از طرف زن صرفا در شرایطی امکانپذیر است که زن بتواند دلایل محکمهپسند و قانونی به دادگاه ارائه نماید. با این شرایط، طلاق غیابی از همسر خارجی نیز امکانپذیر است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی برای دریافت مهریه چقدر باید هزینه کرد مطالعه کنید.