بر اساس قانون مدنی زن به محض عقد ازدواج، مالک مهریه میشود و مرد از همان لحظه متعهد میشود که مهریه همسر خود را بپردازد. به لحاظ عرفی مطالبه مهریه معمولا حین دعوای طلاق در دادگاه مطرح میشود. اما در هر شرایطی زن امکان دریافت مهریه را خواهد داشت. حتی در صورتیکه شوهر فوت کرده باشد نیز زن میتواند با ارئه دادخواستی مهریهاش را مطالبه کند که از اموال متوفی باید پرداخت شود. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مهریه همسر دوم میپردازیم.
اگر مردی بیش از یک زن داشته باشد خواه به عقد دائم یا عقد موقت، همسران او میتوانند از محل ماترک (آنچه به ارث رسیده) مطالبه مهریه کنند.
هیچ کدام از زنان متوفی در گرفتن مهریه بر دیگری برتری ندارد.
بعضی به اشتباه فکر تصور میکنند، مهریه زن اول بر دیگران ارجحیت دارد که چنین نیست. حتی مهریه زنی که به عقد موقت در نکاح مرد بوده است با مهریه زنی که در عقد دائم بوده است تفاوتی نمیکند.
پس از فوت شوهر از کل ارث از جمله منزل مسکونی او میتوان مهریه را وصول کرد. مهریه را هم از طریق دادگاه و هم از طریق اجرای ثبت میتوان مطالبه کرد.
آنچه اینجا اهمیت دارد این است که اگر اموال متوفی برای پرداخت همه مهریهها کفایت نکند، زنی که زودتر ملک یا مال دیگری از اموال به جا مانده فرد فوت شده را توقیف کرده باشد، در گرفتن مهریه از محل مال توقیف شده اولویت دارد. حتی اگر مالی جهت وصول مهریه برای زن دیگر نمانده باشد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی زن چه زمانی میتواند جدا از شوهر خود زندگی کند؟ مطالعه کنید.