زن برای جدایی و طلاق نیاز به داشتن دلیل دارد و نمیتواند مانند مرد هر زمان و بدون داشتن دلیل درخواست طلاق را به دفتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه کند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نحوه طلاق گرفتن زن میپردازیم.
طبق ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی در صورتیکه زن بتواند امتناع شوهر از پرداخت نفقه یا عجز از پرداخت او را در دادگاه ثابت نماید. دادگاه شوهر را مجبور به طلاق زن میکند و چنانچه شوهر حکم را اجرا نکند خود دادگاه یا نماینده او اقدام به اجرای صیغه طلاق و امضای سند طلاق خواهد کرد.
طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، زن این حق را دارد در صورتیکه ادامه زندگی مشترک برای او با مشقت همراه باشد از دادگاه خانواده تقاضای طلاق کند. این مورد مشمول عسر و حرج قرار میگیرد که از مصادیق عسر و حرج میتوان ترک زندگی مشترک از سوی مرد، اعتیاد به مواد مخدر، محکومیت قطعی مرد به حبس به مدت ۵ سال یا بیشتر، ضرب و شتم و دیگر سوء رفتارهای مالی غیر قابل تحمل و ابتلاء مرد به بیماریهای غیر قابل درمان را نام برد.
بر اساس ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی غیبت مرد به مدت بیش از چهار سال از مواردی است که زن بر اساس آن میتواند درخواست طلاق کند.
شروط دوازدهگانه مندرج در عقدنامه که در صورت وقوع هر یک از آنها به تشخیص دادگاه، زن دارای حق طلاق میشود و بدون نیاز به حضور و موافقت شوهر و با تجویز دادگاه، میتواند به دفترخانه طلاق مراجعه نموده و صیغه طلاق را جاری کند:
یکی از راههای کسب حق طلاق توسط زن این است که مرد به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه میکند و وکالت در طلاق را به همسرش یا دیگری بدهد.
البته باید توجه داشت وکالت طلاق بایستی حتما محضری باشد یعنی در سند رسمی باشد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟ را مطالعه کنید.