هر زن و شوهری با عشق و علاقه پا به زندگی مشترک میگذارند اما این باعث نمیشود که این عشق تداوم داشته باشد. بسیاری از زوجین به دلایل مختلف مانند اشتباهات فردی، مشکلات با خانواده، تغییر رفتاری و خلق و خوی، اعتیاد به مواد مخدر و هزاران علت دیگر از هم جدا میشوند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع تعلق مهریه به زن ناشزه میپردازیم.
یکی از تکالیفی که به موجب عقد نکاح بر عهده زن قرار میگیرد، تمکین از شوهر است. تمکین از شوهر در معنای عام و خاص به کار میرود. تمکین عام یعنی اطاعت از شوهر در مسائل کلی زندگی مشترک. مثل سکونت در منزلی که شوهر انتخاب کرده و تمکین خاص هم ناظر بر روابط زناشویی زوجین است. حال در صورتیکه زن از شوهر خود تمکین نکند، مرتکب نشوز شده است. نشوز زن مترادف عدم تمکین است. به چنین زنی زن ناشزه نیز گفته میشود.
این تصور در بین مردم رواج دارد که ثابت کردن نشوز زن (عدم تمکین) مجوزی برای مردان است تا از پرداخت مهریه امتناع کرده و مهریه را پرداخت نکنند.
در این باره باید بگوییم تصور اشتباهی است و طبق قانون، ناشزه بودن زن نمیتواند مانع دریافت مهریه شود.
باید گفت که بر اساس ماده ۱۰۸۲ به محض عقد نکاح، مهریه به مالکیت زن در میآید. بنابراین، مرد مکلف به پرداخت آن به همسر خود میشود. در واقع زن ناشزه همچنان حق مهریه دارد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب چگونه میتوان نام همسر سابق را از شناسنامه حذف کرد؟ را مطالعه کنید.