پس از فوت، افراد کنترلشان را بر داراییهای بجا مانده از خود از دست داده و در صورت داشتن ورثه اموال آنها تحت عنوان ارث به وراثشان میرسد. از جمله مسائلی که همواره سبب اختلاف میان وراث متوفی هست، مبحث سهمالارث هر یک از افراد است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع امکان محرومیت زن از ارث میپردازیم.
در شرایط مختلف، ارث زن از شوهر متفاوت است. به موجب تصویب قانون جدید ارث در مجلس، زنان نیز از اموال منقول و هم از اموال غیرمنقول ارث خواهند برد.
چنانچه زوجین فرزندی داشته باشند، طبق قانون مدنی سهمالارث زن از ملک شوهر و درکل اموال غیرمنقول و حتی اموال منقول (۱/۸) یک هشتم است.
طبق قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، در صورت نداشتن فرزند، ارث زن بیشتر خواهد بود. بنابراین چنانچه زوجین فرزندی نداشته باشند ارث زن از ملک شوهر (۱/۴) یک چهارم است. اگر به مطالب ارث علاقه دارید مطلب چگونه میتوان از خواهر خود ارث ببریم؟ را مطالبه کنید.
هر شخصی قبل از مرگ و در زمان حیات بهطور قانونی حق هرگونه دخل و تصرف قانونی را نسبت به اموال خود دارد. طبق قانون بخشیدن بخشی از اموال یا کل آن منعی وجود ندارد و بهطور کلی ۳ روش قانونی برای اینکار وجود دارد که عبارت است از:
مطابق ماده ۸۳۷ قانون مدنی: هیچ شخصی نمیتواند وراث خود را از ارث محروم کند.
نکته: اگر شخص متوفی در وصیتنامه، شخصی را از ارث محروم کند این وصیتنامه مزبور نافذ نیست، به عبارتی غیره قانونی است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب چگونه میتوان از خواهر خود ارث ببریم؟ را مطالعه کنید.