جرم زنا از انواع جرایم حدی محسوب میشود که به دلیل جا گرفتن این جرم در دسته حدود، شرع اسلام در مورد انواع این جرم و مجازاتهای آن کاملا بحث کرده است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع انواع جرم زنا میپردازیم.
اولین مورد از انواع زنا که با توجه به تعریف این جرم میتوان به آن رسید، زنا با همخون یا زنای نسبی است. محرم نسبی یعنی کسی که همخون و محرم ماست. مثل برادر، خواهر، مادر، پدربزرگ، دایی، عمه، عمو، خاله. چون بین این افراد هرگز نمیتوان رابطه ازدواج متصور شد، یعنی بین آنها رابطه زن و شوهری برقرار کرد، پس رابطه جنسی بین آنها زنا خواهد بود.
زنای محصنه به زنایی گفته می شود که فرد متاهل انجام میدهد. در این حالت فرد همسری دائمی دارد که میتواند هر زمان خواست با او رابطه داشته باشد و هیچ مشکلی مثل بیماری و غیبت طولانی، درباره این موضوع وجود ندارد اما باز هم اقدام به زنا میکند. اگر بین زن و شوهر، مرد زنا کند، زنای محصن است و اگر زن زنا کند، زنای محصنه است.
زنای غیر محصنه به زنایی گفته میشود که محصنه نیست. یکی از سوالات پر تکرار تکلیف کودکان حاصل از رابطه نامشروع است. اگر به این مطالب علاقه دارید به مطلب شرایط دریافت شناسنامه برای فرزند نامشروع مراجعه کنید.
این زنا به دو دسته تقسیم میشود:
نوع دیگر از انواع زنا، زنای به عنف به معنای زنایی است که بهصورت اجباری صورت گرفته است. یکی از دو طرف راضی به زنا نیست. مثل زمانیکه مردی به زور به زنی تجاوز میکند یا اینکه بعد از تهدید، زن را وادار به رابطه جنسی کنند حتی اگر زن تسلیم شود باز هم زنا رخ میدهد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب رابطه نامشروع در خودرو چه مجازاتی دارد؟ را مطالعه کنید.