تامین خواسته در پرسش و پاسخ های حقوقی

در سلسله پرسش و پاسخ های حقوقی مجله دلتا سوالاتی که برای عموم مردم پیش می‎آید بررسی و پاسخ داده می‎شود. در این بخش به سوالاتی که در خصوص موضوع مهم تامین خواسته مطرح شده است، به بررسی و پاسخ خواهیم پرداخت.

تامین خواسته چیست؟

تامین خواسته به معنی توقیف مال به منظور دسترسی بعدی است. به عبارت دیگر خواهان می‎خواهد بعدا" با این مشکل مواجه نشود که با اعسار ( عدم دارایی )خوانده مواجه شود و با این کار امکان نقل و انتقال و یا مخفی کردن مال را توسط خوانده از بین می‎برد.

چه زمانی امکان طرح درخواست تامین خواسته وجود دارد؟

مطابق با ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی در سه زمان مختلف امکان طرح درخواست تامین خواسته وجود دارد:

  1. قبل از طرح دعوای اصلی
  2. ضمن دادخواست اصلی
  3. در جریان رسیدگی

برای رسیدگی به تامین خواسته نیازی به تعیین وقت رسیدگی وجود ندارد. اگر شرایط مهیا باشد بلافاصله این قرار صادر خواهد شد.

تامین خواسته

در چه صورت برای صدور قرار تامین باید خسارت احتمالی پرداخته شود؟

چناچه مستند دعوی مطروحه سند رسمی و چک و سفته واخواست شده باشد جهت صدور قرار تامین نیازی به پرداخت خسارت احتمالی نیست، بنابراین چک و سفته باید در مواعد مقرر و بر حسب مورد برگشت و واخواست شده باشد و دادخواست مطالبه آن نیز در مهلت مقرر تقدیم و مطرح شده باشد.

میزان خسارت احتمالی به تشخیص دادگاه است. زمانی که خواسته، مطالبه وجه نقد باشد و دلایل و مدارک نیز قوی باشد، خسارت احتمالی معمولا بین 10 تا 15 درصد از مبلغ خواسته است.

به کدام مرجع قضایی باید مراجعه شود؟

درخواست تامین خواسته بر حسب مورد باید به دادگاه و یا شورای حل اختلافی ارائه شود که صلاحیت رسیدگی به دعوای اصلی را دارد .

چنانچه قبل از تقدیم دادخواست اصلی تقاضای تأمین خواسته شده باشد و قرار تأمین خواسته نیز صادر شده باشد ، درخواست کننده تامین خواسته مکلف است تا ده روز از تاریخ صدور قرار، نسبت به اصل دعوی ، دادخواست خود را مطرح نماید و گرنه دادگاه به درخواست طرف مقابل این قرار را لغو می‎کند.

شایان ذکر است این قرار ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ به خوانده ، قابل اعتراض است  اما قابل تجدیدنظر نیست .

برای مطالعه‎ی بیشتر به نکات حقوقی ملکی، دانستنی های حقوقی ملکی، مجله دلتا مراجعه کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.