مرد می‌تواند بدون رضایت همسر ازدواج کند؟

مرد نمی‌تواند با داشتن زن، همسر دوم اختیار کند مگر اینکه با اجازه دادگاه باشد.

ازدواج مجدد مرد

تا پیش از تصویب قانون حمایت از خانواده منعی برای چند همسری مردان وجود نداشت اما برای اولین بار در ماده ۱۴ این قانون، ازدواج مجدد مردان منوط به اجازه دادگاه شد. ازدواج بدون اجازه دادگاه، می‌تواند برای مرد متاهل مجازات در پی داشته باشد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی شرایط ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسر می‌پردازیم.

ازدواج مجدد بدون رضایت همسر 

قانون حمایت از خانواده در صورت وجود یکی از موارد زیر مردها را مجاز به ازدواج مجدد می‌داند:

  • عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی
  • عدم تمکین زن از شوهر
  • ابتلا زن به جنون یا امراض صعب‌العلاج
  • محکومیت زن به حبس بیش از شش ماه
  • ابتلا زن به هر گونه اعتیاد مضر
  • ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
  • عقیم بودن زن، یعنی زن توانایی فرزندآوری نداشته باشد
  • غایب مفقودالاثر شدن زن

ازدواج مجدد مرد

آیا زن بعد از ازدواج مجدد شوهرش می‌تواند بدون اذن او طلاق بگیرد؟

اگر مردی بدون اجازه و رضایت همسر اول خود دست به ازدواج مجدد بزند، چه ازدواج دائم و چه ازدواج موقت زن با اثبات ازدواج مجدد شوهرش می‌تواند به استناد بند ۱۲ شروط عقدنامه تقاضا طلاق کند. بند ۱۲ عقدنامه بیانگر این موضوع است که در صورتی که زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید، حق طلاق به زن واگذار خواهد شد. در این‌جا زن علاوه بر اینکه می‌تواند طلاق خود را از همسرش بگیرد، بلکه می‌تواند مهریه‌ خود را نیز دریافت کند. اگر مرد در زمان انعقاد عقد نکاح بند ۱۲ عقدنامه را امضا نکرده باشد، دیگر این اختیار از زن ساقط است و زن تنها می‌تواند با اثبات عسر و حرج خود (شرایط بد زندگی بعد از ازدواج مجدد شوهرش)، به دادگاه تقاضای طلاق دهد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب چه زمانی مرد نمی‌تواند از زن خواستگاری کند؟ را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

در چه مواردی زن مجاز به عدم تمکین است؟

با ازدواج مجدد زن مهریه قطع می‌شود؟

طلاق به دلیل نازایی هر یک از زوجین به چه صورت است؟

شرایط طلاق از طرف زن

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

پس از دزدیده شدن تلفن همراه چه کنیم؟

سرقت تلفن همراه معضلی است کە هر روز خبرهای متعددی از آن در سطح جامعه بە گوش می‌رسد و بە تبع باید حقوقی را در این راستا برای مال‌باختگان متصور شد.

پیگیری سرقت تلفن همراه

گم شدن یا دزدیده شدن یک گوشی موبایل می‌تواند با ضرر و زیان و نگرانی‌هایی در مورد امنیت حریم خصوصی همراه باشد، چون علاوه بر از دست رفتن یک دستگاه گوشی، اطلاعات و فایل‌های خصوصی هم در معرض دسترسی غیرمجاز و سوءاستفاده قرار می‌گیرد، اما روش‌هایی وجود دارد که این ضرر و زیان و نگرانی‌ها را از بین می‌برد یا به حداقل کاهش می‌دهد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی پیگیری سرقت تلفن همراه می‌پردازیم.

پیگیری سرقت تلفن همراه

اولین و مهم‌ترین اقدامی که بایستی بعد از به سرقت رفتن یا مفقود شدن گوشی موبایل انجام داد، اقدام برای مسدود کردن (سوزاندن) سیم کارت موجود در گوشی است. صاحب گوشی می‌بایست بلافاصله بعد از به سرقت رفتن گوشی یا مفقود شدن آن، با مراجعه به دادسرای محل وقوع جرم، پیگیری موضوع را تقاضا کند.

سرقت تلفن همراه

در طرح و پیگیری شکایت سرقت یا مفقود شدن گوشی تلفن همراه باید اصل و دو برگ فتوکپی از فاکتور خرید گوشی، اصل و دو برگ فتوکپی از شماره سریال پشت جعبه (کارتن) گوشی، اصل و دو برگ فتوکپی از کارت ملی شاکی باید به همراه داشته باشید. بعد از طی مراحل اداری مربوطه، اداره مخابرات از طریق شماره سریال ۱۵ رقمی گوشی، به پیگیری و ردیابی گوشی اقدام می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب خرید گوشی سرقتی چه عواقبی در پی دارد؟ را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

مجازات توهین به کارمند دولت

پرداخت دیه در تصادفات رانندگی

در چه صورت مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

چه زمانی زن می‌تواند جدا از شوهر خود زندگی کند؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

شرایط طلاق از طرف زن

زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد اما برای این کار نیاز به داشتن دلیل یا دلایلی دارد که بتواند آن‌ها را نزد قاضی دادگاه خانواده رسیدگی کننده به پرونده به اثبات برساند.

شرایط دادخواست طلاق از طرف زن

شاید یکی از سخت‌ترین پرونده‌های حقوقی در دعاوی خانوادگی طلاق از طرف زن باشد چرا که بر اساس قانون حق طلاق به مرد اختصاص دارد. بنابراین، تحقق این امر و نیز ارائه دلایل قانع کننده به دادگاه برای به نتیجه رساندن پرونده کمی دشوار است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی شرایط طلاق از طرف زن می‌پردازیم.

شرایط طلاق از طرف زن

زمانی که زن در زندگی دچار سختی و مشقت فراوان بشود و دیگر ادامه زندگی برای او دشوار و غیر قابل تحمل باشد می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق و جدایی کند. شرایطی که زن هنگام درخواست طلاق می‌تواند به آن اشاره کند تا دلیل برای جدایی و طلاق محسوب شود عبارت است از:

عسر و حرج

عسر و حرج به معنای مشقت و سختی فراوان زن است که ادامه زندگی برای زن را غیر ممکن کرده است؛ در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به عسر و حرج اشاره شده است و این که عسر و حرج مصادیق مختلفی دارد که بسته به نظر قاضی رسیدگی کننده به پرونده و با اثبات کردن آن می‌تواند دلیلی برای جدایی و قبول درخواست طلاق از طرف زن باشد.

شرایط دادخواست طلاق از طرف زن

غیبت شوهر

غیبت شوهر به مدت چهار سال متوالی، هنگامی که شوهر ۴ سال متوالی غیبت داشته باشد و در خانواده حضور نداشته باشد مطابق با ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی که در آن بیان شده است هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن او می‌تواند تقاضای طلاق کند و در این صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ حاکم او را طلاق می‌دهد.

حق طلاق

اگر مرد کلا حق طلاق را غیر مشروط به صورت وکالت بلاعزل و وکیل در توکیل به زن واگذار کند؛ در این صورت زن بدون داشتن دلیل می‌تواند هر موقع خواست خود را مطلقه کند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر، مطلب طلاق از طرف مرد به چه صورت است؟ را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

با ازدواج مجدد زن مهریه قطع می‌شود؟

طلاق از طرف زن به چه صورت است؟

در صورت عدم تمکین زن می‌توان طلاق گرفت؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

نفقه به زن شاغل تعلق می‌گیرد؟

در پرداخت نفقه به زن تفاوتی میان زنان شاغل و زنان غیرشاغل وجود ندارد.

نفقه زن شاغل

عقد نکاح سبب به وجود آمدن آثاری در روابط میان زوجین می‌شود. یکی از این تکالیف لزوم پرداخت نفقه به زن است. انجام این تکلیف از سوی مرد به اندازه‌ای مهم است که در قانون ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه مشخص شده است و در صورت ترک انفاق از سوی مرد ممکن است به مجازات حبس محکوم شود. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تعلق نفقه به زن شاغل می‌پردازیم.

نفقه زن شاغل

یکی از مزایای نفقه زن آن است که پرداخت نفقه به وی مشروط به فقر زن نیست. حتی اگر زن شاغل، یا دارای اموال بوده و قادر به تامین نیازهای خود باشد، باز هم پرداخت نفقه زن بنا به قانون بر عهده شوهر است. در پرداخت نفقه به زن، تفاوتی میان زنان شاغل و زنان غیر شاغل نیز وجود ندارد. بر اساس قانون در صورت تمکین زن، مرد موظف به پرداخت نفقه به همسر خود می‌شود، حتی اگر زن کارمند و درآمد خوبی هم داشته باشد، شوهر نمی‌تواند از پرداخت نفقه به همسرش شانه خالی کند. اما پرداخت نفقه به فرزند اینگونه نیست، شرط پرداخت نفقه به فرزندان این است که فرزند صاحب مال کافی نباشند و نتوانند به واسطه اشتغال به کاری نفقه خود را تامین کنند. اگر فرزندان خودشان صاحب دارایی باشند و بتوانند کار کنند و صاحب درآمد باشند، پرداخت نفقه به آن‌ها بر پدر ضروری نیست.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب محروم کردن از ارث،قانونی یا غیر قانونی؟ را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

چه زمانی زن می‌تواند جدا از شوهر خود زندگی کند؟

نفقه دختر در دوران عقد

در صورت عدم تمکین زن می‌توان طلاق گرفت؟

در زمان بخشش مهریه به چه نکاتی باید توجه کرد؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

با ازدواج مجدد زن مهریه قطع می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین حقوقی که به موجب شرع و قانون به زن تعلق می‌گیرد مهریه‌ای است که به سبب عقد نکاح میان زن و مرد تعیین می‌شود.

تکلیف مهریه با ازدواج مجدد

مهریه عموما در هنگام ازدواج یا طلاق مطرح می‌شود. مهریه حق زن است و می‌تواند در هر شرایط و زمانی آن را از مرد مطالبه کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تکلیف مهریه زن با ازدواج مجدد می‌پردازیم.

تکلیف مهریه زن با ازدواج مجدد

طبق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده، چنانچه طلاق از هر نوعی که باشد، به درخواست زن یا درخواست مرد و یا توافق طرفین، دادگاه باید تکلیف مهریه را در دادنامه مشخص کند. چنانچه مرد موظف به پرداخت مهریه یا بخشی از آن است، ازدواج مجدد زن مانع دریافت مهریه نخواهد شد. پس تکلیف مهریه زن در صورت ازدواج مجدد مشخص شده است و هیچ مانعی برای دریافت مهریه وجود نخواهد داشت. چنانچه در طلاق توافقی طبق توافق زوجه، نصف مهریه بخشیده شده باشد، مابقی مهریه باید توسط زوج به صورت کامل یا اقساطی پرداخت شود و پس از طلاق و ایام عده، مهریه بعد از ازدواج مجدد زن قطع نخواهد شد. ثبت طلاق نیز تا زمان پرداخت حقوق مالی زوجه، انجام نمی‌پذیرد. در صورتی‌که زوجه رضایت دهد و یا حکم قطعی مبنی بر عدم توانایی مالی زوج و اقساطی کردن مهریه داده شود، طلاق ثبت خواهد شد. اگر زن به ثبت طلاق بدون گرفتن حقوق خود رضایت دهد، پس از آن می‌تواند طبق قانون و از طریق اجرای احکام دادگستری، نسبت به دریافت مهریه خود اقدام کند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب پس گرفتن طلا بعد از طلاق را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

در زمان بخشش مهریه به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

به زن خیانتکار مهریه تعلق می‌گیرد؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید