یکی از مهمترین حقوقی که همیشه به دلیل عدم آگاهی و داشتن تصورات غلط بر سر آن دعورخ میدهد، حق طلاق زنان است. در این مطلب از مجله دلتا به تصورات غلط پیرامون حق طلاق زنان میپردازیم.
اولین تصور اشتباهی که در خصوص حق طلاق زنان در جامعه ما وجود دارد این است که اگر زن حق طلاق را بگیرد، تمامی اختیارات به ویژه مطالبه مهریه به صورت کامل به او داده میشود.
درواقع داشتن حق طلاق تنها حدودی از اختیارات را به زن میبخشد. زیرا مرد میتواند برای زن خود شرط بگذارد و به او بگوید که ” من تنها درصورتی حق طلاق را به تو میدهم که بخشی یا کل مهریه خود را ببخشی “.
در این صورت زن اگر میخواهد حق طلاق را بگیرد، باید از سردفتر تقاضا کند که در وکالتی که به او بابت دادن حق طلاق داده میشود، این مسئله قید شود که او در گرو بخشیدن بخشی از مهریه یا کل آن حاضر است حق طلاق را دریافت کند.
این مورد تنها مزیت آن نیست و علاوه بر آن دادن حق طلاق به زن مزایای دیگری هم برای او دارد. برای مثال زن میتواند بدون حضور شوهرش به دادگاه مراجعه کرده و طلاق توافقی همراه با وکیل دادگستری را بخواهد.
تصور عمومی بر این است که حق طلاق زن دائمی است. اما این تصور اشتباه است و مرد امکان فسخ این وکالتنامه را دارد.
اگر شرطی در وکاتنامه وجود داشته باشد و زن اقدام به طلاق کند، زن باید در دادگاه ثابت کند که شرط قید شده در وکالت انجام شده است تا بتواند از حق طلاقی که از سوی مرد دریافت نموده است استفاده کند.
در تنظیم شروط و متن وکالتنامه حق طلاق، باید دقت بسیار زیادی به خرج داده شود. توجه داشته باشید که وکالت نامه برای این منظور، باید ضمن عقد و بسیار دقیق و کامل تنظیم گردد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب مهمترین نکات و شرایط طلاق توافقی را مطالعه کنید.