مسدود کردن حساب بانکی یا به عبارتی بازداشت وجوه فقط تحت شرایطی و صرفا با دستور مراجع قضایی امکانپذیر است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مسدود کردن حساب بانکی بدهکار میپردازیم.
طبق قانون، افراد و مراجعی که اختیار مسدود کردن یا کسب اطلاع از حساب جاری اشخاص را دارند در زیر به ترتیب ذکر شده است:
از جمله اقدامات تامینی که برای حفظ حقوق خواهان یا شاکی در مراجع قضایی اعم از دادسرا، دادگاههای بدوی و تجدیدنظر امکان آن وجود دارد صدور دستور مسدود کردن حساب بانکی افراد به میزان مورد دعوا است و در این مورد طبق قانون، مراجع قضایی مکلف یا مختار هستند که حکم به انسداد حساب بانکی بدهند.
در مواردی که مسدود کردن حساب به دستور مرجع قضائی صورت گرفته باشد، دستور رفع مسدودی نیز باید از سوی مرجع قضایی مسدودکننده حساب به بانک فرستاده شود. بانکها نیز موظف هستند احکام صادره از دادگاه را در این خصوص اجرا کنند.
در دو مورد شعبه بانک مجاز به مسدود کردن حساب نیست که در زیر اشاره شده است:
در چنین مواردی شعبه، حساب مشتری را راکد یا حسب مورد درگیر تلقی میکند. یکی از مواردی که بعضا اتفاق میافتد، مسدود شدن حساب به دلیل چک بلامحل است که باعث محرومیت از خدمات بانکی برای صادرکنندگان چک برگشتی به مدت ۷ سال از آخرین چک صادر شده برگشتی خواهد بود.
در مواردی که انسداد حساب جاری به تقاضای مشتری باشد، باید وی بقیه چکهای مصرف نشده را به شعبه مسترد کند. در غیر اینصورت شعبه بانک نمیتواند صرفا به درخواست مشتری مبنی بر به سرقت رفتن دسته چک و یا مفقود شدن آن، حساب جاری مشتری را مسدود کند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب هر قراردادی را امضا نکنید زیرا پیگرد قانونی دارد را مطالعه کنید.